2015. gada Latvijas čempions kartingā
20/10/2015
1.posms Francijā CIK-FIA Academy
29/04/2016

2016. gada sezonu uzsāk Beļģijā

 

Pagājušā gada Latvijas čempions kartingā un titula Gada Sportists Jūrmalā Tehniskajos Sporta Veidos – Valters Zviedris ir devies uz Beļģiju, kur aizvadījis divu dienu trenniņus “Genk Inernational Karting Circuit”. No 01.-03. Aprīlim Valters šajā pat trasē aizvadīs savas pirmās sacensības šogad – RGMMC Rotax Euro Challenge I posmu. Dalībnieku satāvs šīm sacensībām diezgan iespaidīgs: 54 Juniori uz starta no varāk nekā 20 dažādām valstīm!

Valters šogad plāno startēt visos piecos Latvijas un visos sešos Baltijas Kausa posmos, bet galvenie sezonas starti paredzēti CIK-FIA Academy Trophy 2016. serialā, kurš norisināsies trijos posmos – 20-24.Aprīlī, Essay pilsētā Francijā; 21-25. Jūnijā, Portimao pilsētā Portugālē un 01-04. Septembrī, Kristianstad pilsētā Zviedrijā Dalībnieku sastāvs: http://www.cikfia.com/competitions/cik-calendar/2016/essay/academy/entry-list.html Tur arī pārējie noteikumi. Šajā CIK-FIA Academy Trophy seriālā Valteram būs 50 konkurenti no 38 dažādām valstīm no Visas Pasaules! Visi sportisti vecumā no 12 līdz 15 gadiem ieskaitot! 2 Spāņi, 2 Brazīļi, 2 sportisti no Lilebritānijas, 2 Krievi, 2 Somi, 2 Beļģi, 2 Vācieši, 2 Zviedri, 2 Japāņi, 2 Holandieši, 2 Poļi, 2 Šveicieši, un 2 Jordānijas braucēji, kā arī pa vienam konkurentam no Francijas, Portugāles, Dienvidāfrikas, Čehijas, Ukrainas, Lietuvas, Singapūras, Dānijas, ASV, Ķīnas, Rumānijas, Honkongas, Indijas, Igaunijas, Venecuēlas, Bahreinas, Grieķijas, Turcijas, Korejas, Mozambikas, Bulgārijas, Omānas un Slovēnijas.

Uz primo posmu Francijā visiem sportistiem tiks piegādāta pilnīgi jauna un vienāda sacīkšu tehnika. OTK grupas Expirit Karts ar Vortex OK Junior dzinēju. Ar šādaiem dzinējiem šogad var piedalīties Eiropas un pasaules čempionātos Junioriem! Dzinēji visi būs pēc iespējas vienādi un plombēti, lai tajos nevarētu iejaukties no malas. Expirit Šasija tiks izsniegta izlozes kārtībā uz visiem trim seriāla posmiem, bet dzinēji tiks izlozēti uz kartu posmu atseviķi, tas nozīmē, ka visiem sportistiem tehniski tiks dotas ļoti līdzvērtīgas iespējas uzvarēt, jo tehnika visiem vienāda! Visu izšķirs braucēja meistarība un mehāniķa prasme noregulēt iedoto tehniku atbilstoši trases stāvoklim un braucēja prasmēm!

Šī trīs posmu seriāla uzvarētājam tiek garantēta pilnīgi apmaksāta vieta vienā no top komandām CIK-FIA Pasaules čempionātā Junioriem kurš 20. novembrī tiks aizvadīts Bahreinā, Sakhir sacīkšu trasē. Preses relīze: http://www.cikfia.com/newsroom/view/article/decisions-of-the-fia-world-motor-sport-council-con.html. Uzdevums nav viegls, bet strādāsim un cīnīsimies ar mērķi uzvarēt vai vismaz iegūt pēc iespējas labāku rezultātu katrā no trim seriāla posmiem. Zviedrijas trase Kristiansatadā Valteram ir pazīstama, tur pagājušajā gadā 32 sportiest konkurencē tika izcīnīta 6 vieta Zviedrijas Rotax Max V posmā.

Par iespēju startēt pasaules līmeņa sacensībās liels paldies jāsaka Jūrmalas pilsētas domei, kura jau astoto gadu atbalsta Jūrmalas kartingistu startus kartingā. Pateicoties Domes un pārējo sponsoru (Naftimpeks, I-Con, Interbaltija AG, Optibet, KDM, Joker Klubs, Interbaltija AG u.c.) atbalstam Valters jau atrodas Eiropas autosporta pamata – kartinga elitē! No 01.-03. Aprīlim sekojiet Rotax Max challenge rezultātiem un live TV pārraidei no scensībām live režīmā šeit: http://www.telemundi.com/